Peter: Jag föreslår att du kompletterar din hypnosträning med att på egen hand lyssna på de cd-skivor jag spelar in åt dig.

Vivi: Ska jag lyssna på något speciellt sätt?

Peter: Det är naturligt att du i början försöker tränga in i och förstå innehållet, logiken i det jag säger. Du lyssnar på ett reflekterande sätt och spelar inte skivan mekaniskt.

Vivi: Det är rätt mycket nytt för intellektet att smälta.

Peter: Ja, din första cd innehåller mycket information om vad hypnos är som metod och som tillstånd, vad begrepp som din inre och yttre del innebär m.m. Det kan hända att du upplever att du behöver spela den första cd:n en fem till tio gånger innan ditt intellekt greppat tillräckligt. Men för varje gång förstår det alltmer samtidigt som ditt undermedvetna, det jag kallar din inre del, tar över och lär sig alltmer. När din yttre del efterhand utvecklat tillräcklig förståelse av det jag talar om som den känner behov av skickar den bollen vidare till din inre del.

Vivi: Då anstränger jag mig inte för att förstå utan jag lyssnar på samma sätt som jag lyssnar på musik såsom jag gör under hypnosen.

Peter: Ja, när din inre del tar över börjar du förflytta dig och sedan låta dig förflyttas djupare in i dig själv, i hypnotiska tillstånd.

Vivi: Rekommenderar du att jag lyssnar på morgonen eller på kvällen?

Peter: Du lär dig mest på morgonen när du är som piggast. Då upptäcker du något nytt varje gång speciellt i början. Men efter låt oss säga tio gånger upplever du troligen mig som allt tjatigare. Du har hört det förr. Tröttnar du av den anledningen betyder det att du verkligen lyssnat och lärt. Nu behöver du därför en ny cd med nytt material som innebär en vidareutveckling av det förra.

Vivi: Om jag lyssnar på kvällen kanske jag somnar.

Peter: Om du bara dimper ner i sömn mellan varven är det OK, t.o.m. bra. Låt oss säga att du trillar ner i sömn några minuter eller så. Du vaknar upp igen och konstaterar att du ligger eller sitter och lyssnar på mig. Sedan håller du dig vaken en stund för att återigen somna till igen för att därefter väckas upp igen av min röst efter låt oss säga några minuter o.s.v. När det fungerar så här är det bra eftersom du då hela tiden passerar genom hypnos varje gång du håller på att somna och vakna upp. När du sedan lyssnat på cd:n en fem-tio gånger somnar du inte längre utan förblir vaken men ändå lika avslappnad som när du sover.

Vivi: Hur kan det bli så?

Peter: För att du med automatik efterhand väljer att vara i detta mellantillstånd d.v.s. hypnos, då du upplever att det är det bästa tillståndet. Det som bl.a. gör att dessa tillstånd även kallas optimala tillstånd är att du i dem kan vara vaken och fokuserad på det du gör där och då samtidigt som du kan vara lika avslappnad, koppla bort allt onödigt och använda lika litet energi som när du sover som bäst om natten.

Vivi: Men om jag lyssnar till cd:n på kvällen lär jag väl somna förr eller senare.

Peter: Ja, det glider över i sömn när det är dags.

Vivi: Om cd:n fortsätter att gå när jag somnat, blir jag påverkad även när jag sover?

Peter: Ja.

Vivi: Hur kan man veta det?

Peter: Låt oss säga att du under din nattsömn kommer in i en dröm där ett fönster slår och slår. På morgonen vaknar du långsamt vilket gör att du fortfarande är i kontakt med ditt inre. Därför kommer du ihåg det sista du drömde eller i alla fall delar av det. Då du börjar vakna och orientera dig i rummet konstaterar du att vinden måste ha tilltagit under natten och gjort att det ohaspade fönstret i ditt rum blåst upp. Detta registrerade din inre del medan du sov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *